Var ska det finnas en brandisolering?

Alla byggnader som byggs idag har ett effektivt brandskydd. Det bör alla byggnader ha oavsett hur gamla de är. Om det saknas bör du göra en brandisolering.

För bara några år sen hade Elina och Karl gjort en stor investering och köpt sin drömgård. Den hade allt de behövde och lite till. Tanken var att de skulle hyra ut den lilla stugan som fanns där, men först behövde saker hända. Elina och Karl skulle äntligen ta tag i och renovera upp den lilla stugan de hade på gården.

Tidigare hade de inte riktigt tänkt på i vilket dåligt skick den faktiskt var, då den bara var något extra på gården. Men nu när de såg, så insåg de att de fick renovera en hel del. En av sakerna de behövde göra var att få in ett brandskydd. Trots att det var en mindre stuga, så var det lika viktigt att det skulle finnas ett brandskydd där som i någon annan byggnad.

Vem lägger brandisolering?

Karl var väldigt händig och tänkte fixa med mycket av renoveringen i stugan själv. Fast el som skulle dras och brandskydd som skulle in, det tog han ut ett företag att göra. Han visste att det var väldigt viktigt med brandisolering för att skydda stugan från en brand.

De tog kontakt med ett företag som var specialister på olika brandskydd. Med deras hjälp fick de en brandisolering som skulle vara väldigt effektiv. Genom att använda sig av stenull begränsas spridningen av både brand och rök.

12 Feb 2023