Vad tar elektriker i Stockholm i pris?

Många privatpersoner som kanske behöver en och annan tjänst av en elektriker funderar nog över vad en elektriker tar i timmen, för att utföra olika tjänster i bostaden som har med elektricitet att göra. Att få hem en elektriker är inte så svårt, men vad tar de i timpris – på ett ungefär?

De allra flesta elektriker tar mellan 400 och 550 kronor i timmen. Priset gäller vilken slags tjänst de är som man behöver. Handlar det om ett bygge av en fastighet och det krävs en elektriker som helt och hållet installerar ny elektricitet, tar de flesta elektriker mer än 500 kronor i timmen. Är det en renovering, där elektrikern ska leda om de ledningar som redan finns, kan en elektriker ta mindre än 500 kronor i timmen. Allt beror på vilket slags arbete som en elektriker ska utföra hemma hos dig. Det enklaste arbete som elektriker kan utföra är att dra redan befintliga ledningar på annat sätt.

Anlita elektriker i Stockholm

Bäst alltid anlita elektriker till omledningar

Det är ju så populärt att bli sin egen hantverkare hemma. Mycket kan man faktiskt lära sig om man är händig och villig att lära sig mer. Men när det kommer till elektricitet bör man aldrig göra något på egen hand. Endast sådana saker som finns på utsidan av väggen, kan man göra själv, det vill säga dra förlängningssladdar och fästa dem snyggt längs väggen eller golvet. Men alla ledningar som går inne i väggar, och genom väggar ska en elektriker leda. Det är kraftiga och farliga saker som man har att göra med när det kommer till elektricitet. Läs mer här om du behöver få tag i elektriker i Stockholm: https://www.elektrikerstockholm.biz.

Vi förbrukar alltmer energi

Vi förburkar ju alltmer energi. Många tror att vi förbrukar mindre energi, i och med utbyggnaden av fossilfri energi, men faktum är att vi istället för att förbruka mindre energi i Sverige, så förbrukar vi ännnu mer energi. Vi förbrukar lika stora mängder energi som är fossil, och mer av den energi som kommer från sol, vind och vatten. Detta är en mycket märklig paradox; vi blir alltmer medvetna om miljön, och det hot som förändringar på miljön som kommer från vår överkonsumtion, men vi gör själva inget för att minska på förbrukningen av energi. Ett svar på det är att vi använder alltfler elektriska saker i våra hem. Dock ska vi inte glömma att industrierna ju använder allra mest energi och vi som privatpersoner förbrukar ju bara en bråkdel av vad de slukar.

18 Dec 2019