Ta hjälp av en målare i Sundbyberg när det är dags att måla om huset

Har ni en träfasad som behöver få ny färg? Vänta då inte för länge med att måla om utan kontakta en målare i Sundbyberg redan idag och be om en offert.

Många väntar alldeles för länge med att måla om huset. Inte sällan behöver husets södersida ny färg tidigare än övriga sidor på huset. I stället för att vänta på att övriga sidor ska börja tappa färgen ska man måla om södersidan när det behövs. Annars kan träet bli fuktskadat och drabbas av röta och då måste man byta ut det.

Det går alldeles utmärkt att anlita en professionell målare för att bara måla om södersidan på huset. De flesta målare åtar sig både små och stora uppdrag. Men kanske behöver också fönstren målas då solen även sliter hårt på dessa. Är man osäker kan man be målaren om råd.

Vad är priset för att anlita en målare vid fasadmålning?

Ska man måla om huset gäller det att vara ute i god tid då säsongen för utomhusmålning är kort. Bästa tiden att måla om en träfasad är under de två sista sommarmånaderna då det är som torrast. Därför ska man helst planera för fasadrenoveringen redan säsongen innan och boka en målare.

Kostnaden för att måla om en fasad beror på hur lång tid det tar och hur mycket färg och material som går åt. Men priserna kan även variera mellan olika målare i Sundbyberg och man ska därför ta in mer än en offert. Innan man skriver kontrakt med en målare måste man också ta referenser och även kolla upp dessa.

9 Nov 2022