Stadig grund, stadigt hus

En stabil grund är en klar förutsättning för att något ska hålla i längden. Om du går och funderar på att bygga hus så gör du rätt i att tänka på den viktiga dräneringen. Läs och bli klokare!

Att basen måste vara bra för att resten ska bli bra gäller nästan allting, men det är speciellt viktigt att tänka på vid husbygget. Att bygga hus är både kostsamt, stressigt och lite läskigt. Det sista man vill oroa sig över när huset är färdigt är hur det ser ut undertill. Inte heller är det särskilt trevligt att efter några år upptäcka att dräneringen var dålig för att därefter behöva gräva upp och göra om. Nej, det är någonting som man vill vara säker på att det blir rätt från allra första början. En dålig dränering kommer snabbt att ta sig uttryck i det nya huset i form av kyla, fukt och mögel. Dräneringen görs på olika sätt beroende på vilken sorts mark huset byggs på. Om du har möjlighet att välja så är det exempelvis inte lika lätt och smidigt att dränera ett hus som byggs på lerjord. Grus och sand går desto smidigare. Husets plats är alltså värd att tänka igenom.

Ta hand om problemet innan det blir värre

Är det kanske så att du redan har ett hus som du upplever problem i? Har du hittat fukt och mögel i källaren? Det kan vara tecken på en otillräcklig dränering och då behöver det åtgärdas med en gång. Det kan såklart vara svårt att själv ta reda på om det är just dräneringen som är bristande. Bäst och tryggast är ta hjälp av en specialist som kan komma hem till dig och utvärdera problemen på plats. Denne kommer att lägga fram en plan som passar just ditt hem och din markgrund bäst.

Lämna jobbet åt ett proffs

Många saker i ett hus kan man lösa själv, men dränering bör man lämna åt någon som kan. För att dränera så måste man gräva djupt långt ner i marken vilket skapar en risk för ras, och en sådan situation vill man inte befinna sig i. Nej, det är bäst att låta ett proffs göra jobbet. På så sätt vet man att det blir rätt gjort och riskerna för att någon ska fara illa minskar. En yrkeskunnig expert kommer att få dig att känna dig trygg genom hela processen. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.dräneringgävleborg.se

18 Feb 2020