Spara pengar på fasadrenoveringen

En smart fasadrenovering i Stockholm kan bespara dig såväl bekymmer, tid som pengar. Men vad är då en smart fasadrenovering och vad ska du tänka på när du ska renovera din fasad på bostaden?

När du kommer fram till att du behöver anlita någon för att göra en fasadrenovering i Stockholm så kanske du kan se framför dig hur ditt sparkonto töms och inte kommer att fyllas på igen förrän om lång tid. Du kanske också ser hur din fasad kommer vara täckt av byggställningar hela sommaren och hur du kommer att vakna upp för att vinka till en målare eller snickare som står och ser in genom ditt sovrumsfönster.

Be en sakkunnig om råd

Men innan dina tankar börjar rusa iväg i kaos så är det viktigt att du funderar över vad som egentligen behöver göras. Om du är kunnig kan du själv ta en titt, men annars kan du helt enkelt ta in någon som kan ge dig råd gällande vad som behövs för att din fasad ska bli hållbar, täckande, värmande och snygg. Det kan vara någon kunnig som du känner eller så kan du be att få rådfråga den byggfirma som du sedan tänker ta in på projektet.

Total eller delvis fasadrenovering

Hur hemsk din fasad än ser ut kan det faktiskt ändå räcka med några små och enkla åtgärder för att den ska se fin ut igen. I vissa fall är det faktiskt inte värre än att din fasad behöver en ordentlig rengöring. Men om du tänker göra det så var då noga med hur du rengör fasaden. Om du exempelvis drar igång en högtryckstvätt nära en fasad så kan du skapa värre bekymmer än de du löser. Fogar mellan tegelstenar kan lossna, färg på träfasaden kan lossna och vatten tränga in i träet, puts kan falla ner som annars hade suttit fast i många år till.

Är du osäker så ska du därför inte ge dig på något som kan skada mer än hjälpa. Så är det även när du ska byta ut en bräda eller fylla på med puts. Det är smart att göra så, men inte så smart ifall det visar sig att det finns skador innanför skadorna som behöver åtgärdas först, Innan du täpper till med nytt ytskikt och en ny behandling i form av ytputs, fogar eller färg. Men tänker du smart och agerar smart så kan du spara mycket pengar.

30 Oct 2021