Skapa en 3D-modell med BIM

Inför det kommande bygget finns det idag otroligt smidiga sätt för att lyckas med det mesta. Med hjälp av BIM kan du se hela bygget i form av en 3D modell.

Världen går framåt i en otroligt fart. Det är inte länge sedan man hade stora och tunga tegelstenar som telefoner. Idag är vi så långt fram, att vi kan se en visualiserad 3D-bild av ett bygge. Det låter väldigt komplicerat för den som inte vet något om det, men för de som är i byggvärlden är det ett riktigt bra hjälpmedel.

Ritningar kan göras på olika sätt, men när det nu är möjligt att se det hela digitalt på en skärm, från olika vinklar, så har man bäst möjligheter. Möjligheter att få till varenda del som man vill och att effektivisera hela arbetet. Det finns program som erbjuder allt detta och för dig som ska göra en renovering, eller nybygge, så är det värt att satsa på.

BIM gör det enklare att uppnå effektivitet i projekt

Är man en stor grupp som tillsammans ska komma fram till den bästa designen och konstruktionen, så är det inte alltid som alla kan vara med vid varenda möte. När man använder sig av Building Information Modelling (BIM) så behöver dock inte alla vara på plats för att kunna arbeta tillsammans. Det räcker att man kopplar upp sig digitalt.

Detta ger en möjlighet att samarbeta på en helt annan nivå. Ni kan dela information med varandra och förändra det ni vill ska ändras innan bygget påbörjas.

9 Aug 2023