Ska du renovera källaren hemma?

Funderar du på att ta till vara utrymmet hemma bättre? Det kanske inte går att bygga en till våning på huset, men har du funderat på att bygga ut neråt i stället? Det kan man faktiskt göra. Säg att du har en källare, där du mest förvarar värmekaminen, tvättstugan och använder som garage. Då har du möjlighet att renovera om källaren så att du på ett mer påtagligt sätt kan använda utrymmet i källaren. Om du har barn som nu har blivit stora och som vill kunna bo hemma men mer självständigt, så kan du alltid bygga ut bostaden nere i källaren så att den passar dig bättre. Har man inte stora barn som fortfarande bor hemma, kan man alltid renovera källaren till att göra det möjligt för gäster att sova över, eller så kanske man längtar man efter en snickarverkstad, kontorsutrymme eller vävstuga. Möjligheterna blir så många fler om man ser till att använda all yta som man har i en bostad, neråt eller uppåt.

Så går det till att renovera källaren

Börja med att googla "källarrenovering Stockholm", eller någon annan ort, där du bor, för att få tag i ett hantverkarföretag som arbetar med källarrenovering i Stockholm. På så sätt kan du komma i kontakt med ett sådant företag. Är de seriösa ser de till att komma hem till dig på ett kostnadsfritt hembesök innan de uppger någon offert på källarrenoveringen. Hur mycket det kommer att kosta kommer antagligen att bero på hur källaren i dag ser ut och stor yta som du önskar få i och med källarrenoveringen.

Viktigt be om referenser 

När du väl har fått någon offert, ber du även om att få referenser. Det är ju väldigt viktigt att veta hur de arbetar och om de är noggranna när de jobbar. Hantverkare kan verkligen arbeta på helt olika sätt. Det finns de som verkligen är noggranna och som gör arbetet väldigt bra. Sedan finns de det som gör arbetet på ett hafsigt sätt och som knappt ens bryr sig om sina kunder. Sådana vill man inte ha hemma hos sig. När du väl bestämt hantverkare återstår det roliga jobbet med att bestämma hur källaren ska se ut när den är klar. Vilka material ska man använda? Hur stor ska källarrenoveringen vara? Hur många rum ska det finnas? Och vad kan hantverkarna göra av källaren, vilka förutsättnignar finns det för dina planer? Är de duktiga ser de till att uppfylla dina önskemål. 

11 Jun 2019