Så tar du hand om ditt trägolv på bästa sätt

Att ha ett vackert trägolv i sitt hem är något unikt och det är viktigt att ta hand om det på bästa sätt för att bevara dess skönhet och funktionalitet. Om du märker att ditt trägolv har börjat se slitet ut och fått repor eller små skador är det dags att överväga en golvslipning. Men innan du anlitar hjälp, finns det några saker du bör tänka på.

Anlita en seriös och kompetent golvfirma

Golvslipning är en delikat uppgift och det är viktigt att anlita en seriös och kompetent golvfirma för att undvika att golvet förstörs för många tusenlappar. Golvslipning i Nacka är en seriös firma som kommer att undersöka golvets skick och kvalitet innan de ens accepterar jobbet och kommer att ge dig en offert som täcker kostnaden för maskiner, arbetstimmar och förbrukningsmaterial. Dessutom kan det vara bra att kontrollera om firman erbjuder någon garanti för arbetet eller har en försäkring som kan träda in om något går fel.

Hur går en golvslipning till?

En golvslipning utförs med hjälp av tre olika maskiner. Först används en golvslipmaskin som körs i jämn takt och i lagom tempo. För hörn och kanter intill väggar används en mindre maskin, medan en sickel används för platser där exempelvis elementrör kommer upp. Efter att golvet har dammsugits läggs flera lager lack på med torktid emellan. Slutligen måste golvet torka i minst en dag.

Att tänka på innan golvslipning

Innan du anlitar hjälp för en golvslipning finns det några saker du bör tänka på. Förutom att se till att du anlitar en seriös och kompetent firma, bör du också tömma rummet och tvätta golvet med lacknafta innan arbetet påbörjas. Det är också viktigt att vara försiktig när du hanterar maskinerna, då en felanvändning eller ouppmärksamhet kan orsaka skador.

Att ta hand om ditt trägolv på bästa sätt är viktigt för att bevara dess skönhet och funktionalitet. Om du märker att golvet har börjat se slitet ut och fått repor eller små skador är det dags att överväga en golvslipning. Men se till att du anlitar en seriös och kompetent firma för att undvika skador och få ett fantastiskt resultat.

10 Apr 2023