Så hittar du en arborist i Stockholm

Behöver du en arborist eller någon som arbetar med trädfällning, och råkar bo i Stockholm? Då behöver du en sådan i Stockholm. Känner du inte till någon som kan utföra en trädfällning i Stockholm, kan du googla "trädfällning Stockholm". Det borde räcka för att Google ska föreslå flera företag och arborister som har angett att de kan utföra en trädfällning och som arbetar i Stockholm. Det som du behöver göra sedan är att ta kontakt med några av de föreslagna arboristerna och fråga om offert och referenser.

Svårt att göra det på egen hand

Kan det verkligen vara så svårt att fälla träd? Kan man inte göra det på egen hand? Jo, det är svårt att fälla träd. Nej, man bör inte göra det på egen hand. Det finns betydliga risker med att fälla träd. Den främsta risken är att man riskerar att få hela trädet på sig själv, eller att man skadar någon annan. I svåra fall kan man fälla trädet så att det ramlar över ens hus, sin bil, eller grannens hus eller bil. Att fälla träd är ingen svår konst, om man vet hur man gör. Men det vet väldigt få hur man gör. Här behövs erfarenhet och att mäta hur trädet faller, lägga ett snitt på trädet så att det faller åt rätt håll. Ett vanligt misstag som oerfarna gör är att de får till ett snitt på trädet, men får det ändå inte att falla. Då riskerar man i stället att trädet faller när man minst av allt anar det. Då kanske det finns människor i närheten som skadas av trädet. Så, ta i stället hjälp när du vill ha ner ett träd.

En arborist vet hur man gör

En arborist kan till exempel fälla träd i flera olika steg om trädet till exempel är stort och det finns hus, bilar eller annat som man kan anta riskerar att skadas om man fäller hela trädet på en enda gång. Bor man trångt, och vill fälla träd som står i vägen kan man fälla det i sektioner så att man inte får hela trädet att falla ner om det inte finns plats. Det är en bra idé att fälla det i flera sektioner, då har man det i hanterbara bitar som man sedan bara kan frakta bort, eller elda om man har en öppen spis, kamin eller vedspis, eller så vill man använda dem till annat. 

4 Apr 2019