När du vill skapa en mysig inredning

Det är ju så populärt att inreda med en mysig inredning. Det är återigen populärt med heltäckningsmatta, helst med lång lugg. Gardinerna som förut skuylle vara lätta, ljusa och så gott som genomskinliga, har numera blivit tunga, mörka och tjocka. Det som förut bara var vitt, vitt och vitt, har numera fått mycket mer färg. Det har blivit ett mer ombonat inredning och en trend att lägga heltäckningsmattor där det var otänkbart förut. Idag frossar man i ombonade inredningar.

Våga heltäckningsmattor

Det var under 1970-talet som det var populärt senast med heltäckningsmattor. Då hade man till och med heltäcknignsmattor i badrum. Sedan kom allergivågorna och man insåg att heltäckningsmattorna var orsaken till flera allergier, särskilt om man var allergisk mot damm. Och heltäckningsmattorna samlade en massa damm. Det var heltäckningsmattornas öde och de åkte ut ur hemmen. Nu har det ändå gått 40 år och mycket har hänt och heltäckningsmattorna har utvecklats. De samlar inte längre lika mycket damm. De är lättare att tvätta och allergiker behöver inte oroa sig längre.

Våga mer färger

Heltäckningsmattor med färger har blivit populära. Tänk dig ett skönt sovrum, vem vill inte stiga upp på en mjuk matta i stället för ett kallt golv? Har man en mjuk heltäckningsmatta blir morgnarna så mycket trevligare och det blir ett nöje att stiga upp. Har man dessutom lagt en heltäckningsmatta med glad färger, som gör dig pigg och glad, har du vunnit en hel del bara där. Se till att mattans färger går i samma nyans som resten av rummet. Har du till exempel vita väggar, kan du satsa på att lägga mattan i en klar färg, som piggar upp så snart du ser mattan. Tänk bara på att en mörk färg gör att golvet ser minder ut och att en ljus nyans gör att golvet uppfattas som större.

Testa nya visuella effekter med matta och spegel

Det är även numera mycket populärt med mönster. Varför inte välja ett med mönster som passar dina lakan, ditt överkast eller något som du gillar. En härlig effekt som du kan få i sovrummet är om du har vita väggar, en härlig färg med mönster på heltäckningsmattan plus hela taket monterat med speglar. Då får du en visuell effekt av att du sover mellan två solar, eller mellan gräs både nmertill och upptill, eller mörkt vatten både nere och uppe. Eller varför inte en skog som omgärdar dig medan du sover. Det är bara du som bestämmer vilket. Här kan du läsa mer.

30 Nov 2018