När du behöver måla om fasaden

Sommartider brukar innebära renoveringstider, eller hur? Det är under sommaren som är bästa tiden att renovera och måla om huset. Ska man riva ut kök och badrum är det även under sommaren som är den bästa tiden. Allt känns och upplevs lättare under sommaren. Att klara sig utan kök och badrum brukar kännas lättare när det är varmt och skönt utomhus. Känner man sig svettig är det bara att åka till närmaste sjö och slänga sig i vattnet. Kan man inte göra maten i köket, är det bara att plocka fram grillen och tillaga den utomhus i trädgården. Sommaren är helt enkelt den bästa årstiden för alla slags renoveringar.

Anlita målare så du inte ramlar ner för stegen

Här rekommenderar vi att anlita målare för målningen av fasaden. En professionell målare har de redskap som krävs för att fasadmålningen ska bli så bra som möjligt. De är vana vid att svinga sig upp och ner för stegar och arbetsställningar. De gör dessutom arbetet på en bråkdel av den tid som man som lekman lägger ner på arbetet. Även om det kostar mer än när man gör det själv, ser målarna till att arbetet blir gjort med sådan kvalitet att skulle man som lekman själv åstadkomma samma sak, tar det ungefär hela ens semester, och för många innebär semestern att man behöver få vila upp sig och få en avkoppling och inte mer arbete just då.

Kom ihåg att ansöka om bygglov

Om du har tänkt dig byta fasadfärg eller fasadmaterial, kom i så fall ihåg att ansöka om bygglov. Det krävs det så snart som man vill förändra fasaden, förutom när man målar och renoverar fönster och tak, men övriga fasadens förändring måste anmälas och ansökas bygglov hos kommunen. Det är ett bra förfarande då man helst vill ha enhetliga kvarter av villor så att de inte sticker ut allt för mycket och skär sig mot varandra.

Seriösa målare på Södermalm

Om du letar efter seriösa målare på Södermalm är det en bra början om man googlar "målare Södermalm" för att få några förslag på sådana av Google. Då kan man alltid ta kontakt med några som dyker upp på Googles hemsida. Om man ber om offert borde man få en målare som kommer ut och kontrollerar vad det är som man vill få hjälp med. När de har varit hemma hos en och sett vad det är man vill få hjälp med, kan de sedan ge en mer realistisk offert. Om man sedan kommer överens om ett ungefärligt pris, och kommer överens om ett arbete som ska utföras, kan man sedan skriva avtal. Sedan utför målaren det som man har kommit överens om.

1 Jun 2019