När det är dags att renovera

Är det dags att renovera hemma? Ska man helrenovera något rum, kanske kök eller badrum, som är de rum vi oftast renoverar, bör man välja om man ska göra det själv, eller anlita hantverkare. Ska man anlita hantverkare bör man välja om man ska anlita en totalentreprenör, eller om man själv ska arbeta som sin egen byggherre och planera arbetet. I det senare fallet bör man då anlita målare, golvläggare och en elektriker.

Att få tag i alla de olika hantverkarna själv, kräver att man antingen har bra kontakter med olika hantverkare, eller skaffar sig det. Det är inte alltid lätt att veta vilka hantverkare som är bra att anlita och vilka man kan lita på eller helst undvika. Känner man inte hantverkare behöver man börja från början; leta kontaktuppgifter, begära in offerter och referenser och sedan bestämma sig för den som är bäst lämpad för arbetet.

När du behöver en elektriker

Att få tag i en duktig elektriker

Det kan verka som att alla elektriker arbetar på samma sätt, och de duktiga elektrikerna gör det. De tänker på säkerheten för alla inblandade i första hand. Elektricitet är en mycket stark kraft som alltid måste hanteraas på ett säkert sätt. Elektrikerna får den utbildning som de behöver, men sedan i praktiken gäller det att de alltid tar det säkra före det osäkra och alltid arbetar på samma sätt. Många får rutiner som säkerställer att de alltid hanterar saker i rätt ordning och kan hantera de olika installationerna på rätt sätt.

Googla "elektriker Stockholm"

Känner man inga elektriker som man kanske behöver anlita för sin renovering hemma, kan man ju alltid börja med bekantskapskretsen; känner de någon elektriker som de har goda erfarenheter av? Fråga grannar, släkt och vänner. Om inte kan man googla "elektriker Stockholm" om det är i Stockholm man behöver det. Annars skriver man in den ort där man behöver en sådan. Sedan bör man fråga om offert och referenser. De talar om hur de arbetar, om de dyker upp på avtalad tid och utför arbetet som avtalat. Får man tag i en elektriker med bra referenser är det sedan bara att anlita den elektrikern. På samma sätt bör man göra när man behöver få tag i målare, golvläggare och andra hantverkare. Får man då tag i duktiga hantverkare kan man lägga alla kontaktuppgifter så att man har tillgång till dessa när man behöver dem.

28 Sep 2019