Med solceller kan man i Köping bli helt självförsörjande på el

Funderar ni på att installera solceller? Med hjälp av solceller och ett batterilager kan man i Köping bli helt självförsörjande på el. Här kommer några tips.

Solceller producerar el även de dagar som det är mulet och grått. Det är bara då det är helt mörkt som produktionen avstannar. Ju fler ljusa timmar dygnet har desto mer el kan solcellerna generera. Under sommarhalvåret när det nästintill är ljust dygnet runt får man ofta mer el än man kan göra av med.

Installerar man ett batterilager kan man spara överskottselen och använda den under de dagar då produktionen inte räcker och man har brist på el. Eller så säljer man överskottselen vidare till det fasta elnätet och tjänar en slant. Då blir kostnaden för den el man köper under vintern inte lika stor.

Hur många solceller behöver man?

Det finns flera fördelar med att som villaägare installera solceller i Köping. Dels slipper man höga elräkningar och kan sova gott om natten. Men man behöver heller inte bry sig om elpriset. Har man en elbil kan man med fördel också installera en laddstolpe och använda solel för att tanka bilen.

Hur många solceller man behöver för att bli självförsörjande på el beror på hur stort elbehov man har. Enklaste sättet att ta reda på detta är att ta hjälp av ett företag som säljer och installerar solceller. De brukar erbjuda ett kostnadsfritt hembesök i samband med att man ber om en offert.

10 Oct 2022