Köksrenovering Göteborg - hitta rätt företag

Drömmer du om ett nytt kök i Göteborg? Det är du inte ensam om. Tillsammans med badrummet så är köket det rum i bostaden som flest vill förändra. I den här texten tänkte vi gå igenom lite kring hur man ska tänka gällande en köksrenovering i Göteborg och ge några enkla tips och råd kring detta.

  • Hitta rätt företag. I och med att fler drömmer om en köksrenovering i Göteborg så finns också fler företag som står villiga att erbjuda sina tjänster. Här gäller det att vara lite försiktigt skeptisk. Långt ifrån alla håller den klass man kan förvänta sig och i vissa fall så handlar det om rena fuskjobb. Var noga med att läsa betyg på nätet, kontakta referenser och se till att ta in många offerter så att du kan få ett bättre förhandlingsläge. Kom ihåg att en köksrenovering är inkluderad i Rot-avdraget också, det ger dig en möjlighet att dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet.
  • Vilka förutsättningar har du? En köksrenovering sätter igång drömmarna - varje inredningstidning och varje bild på Pinterest har potential att bli det egna köket. Men, vilka förutsättningar har du egentligen? Hur stor är utrymmet, vilken stil har du i övrigt och hur stor budget har du? En stabil partner i form av företaget du anlitar kan hjälpa dig att hitta rätt lösningar för din köksrenovering. Tänk igenom allt detta innan. Hitta gärna inspiration - men var realistisk.
  • Helt nytt eller bättre begagnat? En köksrenovering i Göteborg behöver inte betyda ett helt nytt kök - till dyra pengar. Tvärtom: små förändringar - måla om köksluckor, byta bänkskivor, sätta nytt kakel eller byta golv - kan skapa ett nytt, inbjudande och trivsamt kök till en bråkdel av kostnaden. Häng inte upp dig på att allt ska vara nytt. Du kan komma långt bara med mindre förändringar!
28 Sep 2022