Jämför priset hos olika golvläggare

Lathet, en vilja att bli färdig snabbare och otålighet är samtliga anledningar till att många väljer att betala för mycket pengar vid olika renoveringsprojekt. Vi säger väljer, för det handlar faktiskt till mångt och mycket om ett val. Hur menar vi här?

Ja, vi kan förklara detta genom ett exempel och där vi säger att du bor i Uppsala. Du äger ett hus och du känner att det skulle må bra av en liten renovering där främst dina golv behöver ses över. Du har i dagsläget mattor nästan överallt och du vill – som så många andra – skaffa dig ett lite lyxigare boende genom att lägga in en ek-parkett; ett projekt som du inte kan genomföra utan professionell hjälp och där du således behöver anlita en golvläggare.

Det du gör här är följande: du tar fram din dator, du går i på Google och så skriver du Golvläggare i Uppsala och då resultaten kommer upp så ringar du in den första hemsidan, fyller i en offert på denna och vips så har du också anlitat en golvläggare. Enkelt och smidigt – men har det varit ekonomiskt fördelaktigt?

Nej, och det är dit vi vill komma. Oavsett om det handlar om en golvläggare, en snickare eller om en målar och oberoende av stad (med viss hänsyn till utbudet naturligtvis) så tjänar man på att kontakta flera stycken företag, ta in offerter och ställa dessa mot varandra. I ditt fall så skulle du haft all möjlighet att komma väldigt billigt undan genom detta – Uppsala är en stor stad och det finns ett stort urval av verksamma golvläggare. Kort och gott; orkar man ta sig tiden att jämföra priser och ringa fler än en yrkesman så kommer man att tjäna pengar.

Säkerställ kvalitet genom referenser

Pengar ja – men för ett billigt pris så kommer också en sämre kvalitet? Inte nödvändigtvis. Det finns ett nyckelord att luta sig mot för att säkerställa kvalitet hos det företag man står inför att anlita. Detta innebär att man måste ringa några fler samtal och att det således krävs mer jobb för att hitta rätt.

Ska du anlita en golvläggare i Uppsala och där du hittat en som passar din budget så gäller det att du ber denne om nummer till tidigare kunder också. Genom att höra av dig till några referenser så får du också svart på vitt kring vilken kvalitet som finns hos det företag du ska anlita – oavsett yrke. Det krävs lite jobb från din sida, men det går definitivt att hitta billiga och högkvalitativa alternativ.

9 Aug 2017