Inte för tidigt tänka på trädgården nu

Det kanske verkar som en konstig sak att tänka på sommarpartyn mitt i vintern, men tiden går snabbt när man har roligt. Även om vinden känns kall och kylig på nätterna är det snart dags att börja tänka på vad man vill göra med trädgården hemma. Vilka plantor vill man ska få växa till sig under vår och sommar? Det som fortfarande är inne är att plantera ätbara växter och fruktträd.

Salladerna, tomaterna och gurkan ska förplanteras inomhus för bästa tillväxt. Fruktträden ska täckas under den kalla vintern och avtäckas så snart frosten och kölden släpper. Har du ett växthus kan du egentligen placera alla växter där medan du väntar på varmare dagar och nätter.

Så planerar du en lyckad grill och poolfest

Så snart det är så varmt att man kan hänga utomhus utan att förfrysa sina fingrar, kan man placera sin grillfest utomhus. Då kan man gå in så snart det inte känns bekvämt ute längre. Du kan till och med planera grillmaten ut, vid grillen och ta efterrätten inne med kaffe eller te. Grilla lite olika köttsorter; nötkött blir lätt torrt, om du inte du väljer lövtunn biff som du enbart grillar några sekunder på var sida. Kyckling lönar sig att marinera och sedan trä på grillstickor. Grönsakerna kan du skära i stora bitar och grilla som de är.

Tillbehören, som såserna och salladerna är lika viktiga som det du grillar. Gör olika pasta- och potatissallader. Gör några tzatziki och hummus också. Det går alltid ner.

Förhöj trädgården och villan med en pool

När du planerar trädgården, placera gärna en glasfiberpool, eller bassäng, eller om du inte vill ha det så stort kan du placera en liten damm i trädgården. Det gör trädgården mer levande. En vattenfontän är väldigt snygg. Det är svårt att få dem snygga på egen hand, så det bästa är att köpa en färdig fontän som du placerar i dammen, eller i bassängen. Bestämmer du dig för en pool, placera den en bit från huset för bästa resultat. Det är inte roligt att ha vatten så nära huset.

En pool förhöjer värdet på huset ganska påtagligt, förutsatt att poolen görs på ett snyggt sätt. En pool andas lyx. Den gör villan, huset och trädgården attraktiv. Glöm inte att skaffa pooltak när du skaffar poolen, den hjälper till att hålla poolen ren, dessutom vet du att ingen ramlar i den i misstag.

16 Jan 2018