Hyra maskiner till markarbetet

Ska ni göra om tomten hemma? Det är inte bara huset, numera, som ska se tipptopp ut. Ska man ha ett vackert hem, är det snart lika viktigt hur man gör med den egna tomten. Vi vill ju utnyttja tomten så mycket det bara går utomhus när det är sommar och sol. Det byggs altaner som aldrig förr. Vi vill kunna sitta ute och grilla, bjuda över gäster som kan njuta utomhus. Vi har garden parties och mycket mer som vi vill göra utomhus. Den riktigt ambitiösa snickrar odlingslådor, där man kan så allehanda grönsaker. Det är ju så inne, trots att det inte är alla som har gröna fingrar.

Ska ni gräva själva?

Ibland är det inte bara en snygg trädgård som vi är ute efter, ibland måste man dränera huset också, med jämna mellanrum. När man väl har grävt runt huset, behöver man lägga dräneringsrör, som leder bort vatten från huset, så att inte huset drabbas av fuktskador. Hur många källare har inte det? Särskilt om man har ett suterränghus, är det som byggt för att man ska drabbas av fukt i nedervåningen och källaren.

Dränera och gräva själv?

Vet man något om hur man gräver, kan man faktiskt åtgärda både trädgårdsarbetet och dräneringen själv. Tyvärr (?) är det ju sällan som man äger en egen grävskopa. Då är det bäst att istället hyra en, än att göra stora köp av så stora maskiner. Om det nu inte är så att man vet att man kommer att behöva en så stor maskin flera gånger för att gräva med. Bönder och lantbrukare har egna grävskopor eftersom de återkommande behöver sådana, bor man i storstad är det sällan man vet ens vart man skulle parkera en sådan.

Hitta rätt firma som hyr ut maskinerna

Hur hittar man en firma som hyr ut stora maskiner? Det första man kan göra är att googla till exempel maskinuthyrning Stockholm, om man nu råkar bo i Stockholm. Annars skriver man maskinuthyrning, och så namnet på den egna orten. Då presenterar googles sökmaskin upp alla hemsidor som uppfyller de kriterierna. Sedan är det bara att ta kontakt med de hyrfirmor som kommer upp under ens sökfält. 

1. Be om offerter. 

2. Jämför priserna. 

3. Ta referenser. 

4. Kolla försäkringar, om nu något skulle hända.

5. Fråga om de kör ut maskinerna

Sedan är det bara att sätta igång. Tycker du det är krångligt? Då kan man alltid anlita någon professionell hantverkare som gör jobbet åt det, men räkna med att det blir dubbelt så dyrt.

8 Mar 2018