Golvslipning ger dina trägolv nytt liv

Att ta hand om fina trägolv lönar sig. Det är prisvärt och miljövänligt. Parkettgolv och brädgolv kan slipas och få nytt liv. Att Anlita proffs på golvslipning i Solna är en god investering.

Att inte byta ut ett rena befintligt trägolv är att tänka hållbart. I de flesta fall kan man med lite omsorg få det att se nytt och fräscht ut. Det är bra för miljön och bra för ekonomin. Låt en firma slipa dina slitna golv och välj en behandling som passar bäst för just ditt golv. Är det ett laminatgolv går även det att slipa, om det är av god kvalitet och tillräckligt tjockt. Finns det skador någonstans, går det utmärkt att byta ut en eller flera delar. Komplettera med liknande brädor och få det helt igen. När golvet är slipat efterbehandlas det med golvolja eller hårdvax. Vill man lacka golvet ska man göra det i rum som har mindre slitage, då det är något känsligare.

Om man ändå måste byta golvet?

Låt oss säga att det handlar om en nyinköpt lägenhet med rejält slitna golv. I övrigt är det i bra skick, men golven behöver renoveras. I något rum kanske man kan bli tvungen att lägga in ett nytt golv och i andra kanske det räcker med en golvslipning. Det kanske inte är så lätt att bedöma hur och vad som behöver göras. Kontaktar man en erfaren golvläggare kan man få råd om vad som går att göra och hur. Är det t.ex. rötskadat eller svårt missfärgat? Eller ojämnt? Är det lackat eller målat? Kunniga och erfarna fackmän kan bedöma skicket på golvet och vilka åtgärder som lämpar sig bäst.

Prisvärd satsning att ge liv åt gamla golv

Ett äldre golv av trä, plankgolv eller parkettgolv är något att ta vara på. Att lägga in ett nytt kan bli dyrt. Har man redan ett lönar det sig att ta hand om det, fräscha upp det och använda det i många år till. Är det slitet är golvslipning att rekommendera, mindre skador kan lagas och man har tagit tillvara en resurs. En resurs som inte bara är ekonomisk utan estetisk. Ett vackert gammalt golv går knappast att köpa nytt. Det behöver inte kosta skjortan att anlita golvslipning. Man är berättigad till ROT-avdrag som innebär 30% avdrag på arbetskostnaden. Låt dina golv få en välförtjänt makeover. Kanske blir det ditt nya dansgolv?

31 Jan 2020