Golvläggare i Dalarna – utbildad hantverkare

Att renovera eller lägga ett helt nytt golv, är sällan ett enkelt arbete för en lekman. Anlita istället en yrkesman och kontakta en golvläggare i Dalarna.

Familjen har köpt en äldre villa med en vacker utsikt över en insjö. Många skulle betrakta huset som ett ruckel, men ni ser dess potential. Här ska ni leva och verka och barnen ska växa upp i ett naturskönt område. Det finns dock ett aber. Huset är inte beboeligt förrän det renoverats i grunden. Ni tänker börja med invändig renovering av kök, badrum och vardagsrum.

Golven i alla rum ser förskräckliga ut och måste rivas upp. I våtrummen tänker ni lägga vinylmatta och i köket vill ni lägga ett slitstarkt laminatgolv, I övriga rum vill ni ha trägolv och vardagsrummet ska ha parkettgolv i fiskbensmönster.

En golvläggare på entreprenad

Ingen i familjen har någonsin lagt ett golv. Än mindre värmegolv med vattenburen värme. Därför beslutar familjerådet att kontakt ska tas med en firma som har golvläggare i Dalarna. Vid ett första möte får ni förslag till lämpliga golvval för de olika utrymmena. Men golvläggaren menar att trägolven i två rum bara behöver slipas. Efter mötet får ni en offert från firman. Arbetet ger givetvis rätt till rotavdrag i den kommande deklarationen.

Golvfirman tar jobbet som en totalentreprenad. Firman har goda kontakter med materialleverantörer och kan pressa priserna. De ser också till att samordna arbetet med övriga hantverkare såsom snickare, elektriker och rörmokare. Då finns det ingen risk för att de olika arbetarna springer i vägen för varandra.

Du kan läsa mer om en golvläggare på denna sida: https://www.bbmdalarna.se/ 

24 Apr 2023