Fördelen med en thermopool

Funderar du på skaffa en pool, eller en badtunna? Då kan vi rekommendera att skaffa en thermopool. Enkelt uttryckt kan man beskriva en thermopool som en pool som har en bättre isolering än andra pooler. En thermopool har ett frigolitblock som isolerar poolen vilket gör att poolen kan behålla värmen bättre än andra pooler. Du kan spara på uppvärmningskostnaderna med en thermopool. I princip fungerar en thermopool, ungefär som en termos; den är bättre isolerad än andra pooler.

Hur vill du ha din pool? Vill du ha en markgrävd pool (nergrävd i marken), eller ovan jord? En sådan är som en badbalja, men större och som i så fall upptar en ganska stor plats. En rekommendation är att skaffa en thermopool när du ändå ska ha en pool. En thermopool är bättre isolerad än andra pooler och med en sådan slipper du de höga uppvärmningskostnaderna. En thermopool fungerar ungefär som en termos; den är bättre isolerad och behåller värmen inne. Värmen läcker inte ut i marken, utan hålls inne i poolen.

Var ska poolen vara?

Har du funderat på var du ska placera poolen? En sak som man kan fundera på är att utnyttja solens placering på din tomt och bygga poolen utifrån det. Placera inte poolen för nära träd, eller annan växtlighet. Träden skuggar solen och ska man bada, kanske man vill ha solsken på själva badstället. Dessutom kan du dra nytta av solens uppvärmningseffekt. När du sedan efter en solig dag, drar för taket på poolen, kan du behålla värmen inuti poolen.

Poolen under höst och vinter

Men vad gör du med poolen höst- och vintertid? Det bästa är ju att tömma den när det är dags för det. När hela poolen är riktigt torr kan du alltid dammsuga den, sedan kan du rengöra golv och väggar. När den är riktigt ren, bör du täcka den med en vintertäckning, vilket är det samma som ett vävt vinteröverdrag som visserligen släpper igenom vatten med håller borta all slags skräp. Annars kan du välja vinterplåtar, som monteras med en liten lutning som håller borta vatten och snö.

En badtunna

Vill du hellre montera en badtunna kand välja en med ordentlig uppvärmning. En badtunna bör vara så pass stor att 4-6 personer kan rymmas i den. Du kan välja material på badtunnan med allt från uppblåsbara badtunnor, i plast, glasfiber (dyr) och med träpanel utanpå.

12 Mar 2018