För en vackrare utemiljö

Vill du ha ett stenigt underlag? Klart du vill! Din garageuppfart och gården i din BRF blir aldrig så snygg som när den blir stensatt. Hållbart och personligt och hantverksmässigt med klass.

När det gäller utemiljön är det svårt att kompromissa. Det är heller inte, ärligt talat, speciellt smart att kompromissa. När du behöver skapa ytor som ska tåla fordon såväl som bara fötter behöver du tänka först. När ytorna är utomhus finns det också annat att tänka på. Ett problem är väder. Ja, i vårt land regnar det. I vårt land snöar det. I landet händer det även att det förekommer solsken! Förutom dessa faktorer behöver du fundera över den övriga omgivningen. Beroende på var din fastighet ligger kan du behöva handskas med växtlighet och diverse små djur. Att välja ett bra underlag som är lättskött och klarar av de flesta av omständigheterna vi nämnt här är viktigt.

Att ordna markytorna permanent

Att syssla med markberedning är inget de flesta av oss gör dagligen och de flesta av oss tycker också att detta är helt okej. Vi vill inte ha det som daglig syssla att rycka ogräs, vada i lera och bekämpa myror! Vi vill att avrinningen ska fungera utan att vi behöver skänka den en tanke och vi vill dessutom att uppfarten ska se snyggare ut än grannens. Hur åstadkommer vi då detta?

Att anlita en bra och erfaren stensättare är ett utmärkt sätt att ta sig an det problemet. En uppfart eller annan markyta som beläggs med sten kommer att hålla en livstid troligen. Den är underhållsfri med rätt grundläggning och ett noga planerat dränage. Och snyggare än grannens grusgång med maskrosor blir den garanterat! När det gäller stensättning finns det lite olika material som kan komma ifråga. Till en del beror valet på hur underlaget ser ut.

Material för stensättning och uteplatser

Ett flertal olika material är lämpliga för stensättning och fungerar bra som underlag. Plattor i varierande material kan vara ett bra val. Betong kan också det fungera men tenderar att slitas om det används flitigt vid exempelvis ett garage. Gatsten blir snyggt och mycket hållbart. Kullersten används mestadels för dekorativa effekter. Viktigast för alla underlag är ett korrekt utfört underarbete. Dränage och annan planering måste fungera för att du ska få den rätta lutningen och för att vattnet ska kunna rinna undan. Ett proffs hjälper dig att få det rätta snyggare-än-grannens-utseendet!

17 Mar 2020