Ett byggföretag genom hela resan

Ju större projekt det handlar om, desto mer troligt är det att du kommer att behöva hjälp. Det kan handla om vissa moment som kräver tydlig expertis och det kan handla om hela projektet - från start till mål. Det senare kommer att kosta pengar, men det behöver faktiskt inte bli så extremt kostsamt. Man ska tillägga att det i första hand även handlar om kvalitet. Ska du bygga ett hus från grunden och väljer mellan olika byggföretag i Stockholm så kanske priset inte är det du i första hand du ska fokusera på.

Med detta menar vi att ett hållbart resultat kommer att betala sig i längden - ett fuskjobb kommer att bli kostsamt i det långa loppet; oavsett om det handlar om ett enstaka moment i den stora helheten.

Just tanken om helheten gör att vi rekommenderar följande: ska du bygga någonting som kräver flera olika yrkesmän och hantverkare så ska du också se till att dessa arbetar i samma byggställ och har samma företagslogga tryckt på bröstet. Totalentreprenad är alltid att föredra.

Varför du ska välja totalentreprenad

Det många gör - speciellt om man kan göra vissa saker på egen hand - är att man anlitar flera olika yrkesmän. Det vill säga; man anlitar en elektriker, man tar hjälp av en rörmokare, en snickare och en plattsättare - men alla dessa kommer från olika företag. Det kanske ger ett lägre pris till en början, men det är sällan den billigare summan blir lönsam i längden. Dels så tar jobbet ofta lång tid att genomföra, dels så är det svårare att koordinera och dels så brukar det bli betydligt sämre slutresultat. Att söka ett lågt pris är inte fel - men då bör man börja i rätt ände och söka bland de byggföretag som kan erbjuda totalentreprenad i Stockholm.

Den formen ger nämligen mycket för pengarna. Du får en kontaktperson som du kan bolla idéer med och ringa när som helst, du får alla hantverkare som behövs och du får personer som är vana vid att arbeta tillsammans. Dessutom så är totalentreprenad ett sätt att säkerställa att jobbet blir klart i tid; sjukdagar och annat har inte alls samma påverkan.

Nya idéer kan göra projektet billigare

En viktig del i totalentreprenad är att du får mer av en partner än en massa hantverkare. Det vill säga; du kommer att kunna dra nytta av en expertis som kan hjälpa dig att hitta nya - och billigare - infallsvinklar. Det ska inte underskattas och det kan handla om såväl material som rent byggnadstekniska frågor eller om design. Du kanske har bestämt dig för en lösning, men efter att ha diskuterat med ditt byggföretag så väljer du en helt annan - som både blir snyggare och billigare.

Det här sker också löpande. Din kontaktperson kommer hela tiden att vara anträffbar och till honom kan du också ventilera önskemål, nya idéer och få uppslag till alternativa lösningar. Anlitar du flera olika företag så uteblir helheten; varje hantverkare sköter sitt uppdrag och åker hem så fort detta är gjort. Överlämningen blir sämre och den som kommer därnäst har ingen aning om hur den andre har tänkt.

Här finns ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad: https://www.byggföretagstockholm.com.

10 Oct 2018