En riktig asfaltering håller i längden

Om man ser till ett enkelt sätt att förändra karaktären på sitt boende rent exteriört så finns det all anledning att överväga en asfaltering av garageuppfarten. Många tänker då man nämner asfaltering att man får en tråkig plats som saknar själ; något som vi dock anser är felaktigt och at det egentligen ska vara precis tvärtom. Själva asfalteringen i sig är nämligen en bisak och vi anser att det man adderar är det som gör att garageuppfarten i fråga får en skönare estetik och där hela huset rycks med av detta. Att exempelvis bygga en mur av natursten runt omkring, att installera lampor och att försöka lägga en gång väg mellan hus och garaget är något som verkligen ger ett snyggt, stilrent och vackert resultat.

Utan att det för den saken skull tar bort det funktionella med en asfaltering och där man få en garageuppfart där man kommer undan den värsta skötseln. Att jämföra med exempelvis en garageuppfart i grus och hur mycket skötsel en sådan kräver. Jämför en skottning på grus jämfört med skottning på en garageuppfart där man genomfört en asfaltering och man kommer direkt att se en skillnad. Dessutom så är priset för en asfaltering blygsam och den går att göra på egen hand – något som vi dock avråder från.

Varför? Jo, för att det kräver ett hårt jobb och att du förmodligen kommer att få arbeta betydligt länge än vad du kalkylerat med. För en vanlig garageuppfart på en sådan och en schaktning på en sådan så kan du räkna med att jord och grus motsvarande två lastbilar kommer att behöva bäras undan. Dessutom så har vi där inte heller räknat med exempelvis paddning och annat som du kommer att bli tvungen att hyra maskiner för. Det går att genomföra en asfaltering på egen hand – men se då till att vara ordentligt påläst och var medveten om att det kommer att ta längre tid än vad du räknat med.

Prisvärd asfaltering i Stockholm

Anlitar du en professionell firma i Stockholm för din asfaltering så får du ett korrekt jobb utfört och det behöver inte bli så kostsamt i slutändan heller. Det skiljer väldigt mycket i pris mellan olika företag inom asfaltering och vi kan här ge tre råd för att du ska komma lite billigare undan; enligt följande:

Offerter från flera aktörer. Ta in offerter och jämför innan du bestämmer dig. Ju fler företag du kontaktar, desto större chans har du att få ett schysst pris för en asfaltering på din garageuppfart i Stockholm.

Tidig kontakt. Ser du under sommaren att en asfalterad garageuppfart vore en bra lösning – kontakta företagen direkt och boka in din asfaltering under följande vår; det ger alltid ett bra pris.

Mindre aktör. Du behöver definitivt inte vända dig till de stora drakarna inom asfaltering. De mindre aktörerna är minst lika bra och gör jobbet till en bråkdel av kostnaden.

26 Jan 2022