Din renovering blir bättre med byggnadsställningar

Fler och fler personer har börjat se ett värde i att renovera sina hus och detta gällande både interiör och exteriör. Detta kan förklaras av att man numera kan använda sitt rot-avdrag för tjänster som rör just tillbyggnader, renovering och nybyggnation och där man således som privatperson kan dra av 30% av arbetskostnaden då man anlitar exempelvis en snickare.

Här är den stora anledningen – men vi ska istället titta lite närmare på det faktum att fler och fler husägare även väljer att genomföra sina renoveringar på egen hand. En trend som har tydliga spår från tv, olika tidningar och från internet. Det som hänt är nämligen att det blivit lite av en trend att snickra på i sitt hem, att måla och att på egen hand lösa de saker som man kanske alltid drömt om. Tv-tablån är i dagsläget fylld av program som rör detta och detsamma gäller de speciella tidningar samt bloggar som finns för ytterligare inspiration. Vi tycker naturligtvis att detta är oerhört glädjande. Kan man – och får, exempelvis elektricitet måste alltid dras av en behörig elektriker – så finns det ingen anledning till varför man ska avstå.

Det är roligt att förändra och har man bara tiden så blir de allra flesta projekt man ger sig in också väldigt lyckade. Det vi tänkte göra här är att ge lite generella tips kring hur man ska tänka vid en renovering och vi kan säga att det rör en målning av ditt hus i Stockholm där du vill försköna fasaden. Det här är vad vi tycker att du ska ha i åtanke.

  • Planera tidpunkt. De flesta börjar i fel ände och där man låter spontanitet styra sin renovering. Det vill säga, man ser att huset skulle behöva målas om och så bestämmer man sig för att genomföra detta direkt – något som ger ett forcerat jobb och ett sämre resultat. Vi menar att om du under vintern börjar tänka på att huset skulle behöva målas om – förbered dig och genomför projektet under sommaren.
  • Byggnadsställningar. Vi nämnde ovan att du skulle förbereda dig och då det gäller just byggnadsställningar så är detta tydligt. De flesta målar om under sommaren – naturligtvis – och det innebär att det finns ett begränsat urval av byggställningar i Stockholm. Kort sagt; behöver man byggnadsställningar – som din målning definitivt kräver – så bör man vara ute i god tid. Ring en uthyrare direkt under vintern och förboka byggnadsställningar för den tid under sommaren du behöver dem. Det blir dessutom billigare.
  • Avsätt tid. Skillnaden mellan proffs och glada amatörer är att de förstnämnda vet att varje detalj räknas in i det slutliga resultatet och att man inte kan fuska med något. Det får ta den tid det tar. En amatör tänker tvärtom; man räknar med att det tar kort tid att måla ett hus i Stockholm, man fuskar med att slipa och putsa och detta är något som verkligen avspeglas då jobbet ska summeras. Kort sagt; lägg ner mycket tid på förarbetet – det är det som ger dig ett bra resultat och inte målandet i sig.
1 Feb 2023