Därför ska ni slipa golv hos företaget i Stockholm

Trägolv hos företag i Stockholm är så vackra, men kräver mycket uppmärksamhet. Därför är det viktigt att ni ser till att anlita någon som kan slipa golv.

Ett trägolv har väldigt lång livslängd om ni sköter om det rätt. Ett golv behöver ses efter med jämna mellanrum, men det kan skilja sig från golv till golv hur ofta det är. Om ett träslag är hårt så brukar ett bra trägolv kunna hålla i närmare 10 år. Men om era företagslokaler utsätts för riktigt mycket påfrestning, i form av strosande kunder, så kan det behöva slipas oftare.

Att slipa golv i Stockholm är lätt, eftersom det finns många kompetenta hantverkare som kan ta sig an detta uppdrag åt er. Ni behöver bara låta någon komma över för att se över golven, och sedan kan de informera er om nästa steg. Efter att golven har slipats så behöver de också ytbehandlas. Efter ytbehandlingen kan det ta några dagar innan det är okej att ställa tillbaka alla möbler.

En hantverkare kan hjälpa er att noggrant slipa golv

Det går såklart att hyra maskiner och låta någon som ser kompetent ut sköta slipningen. Men om de inte har någon tidigare erfarenhet av att slipa golv så kan det vara lite knepigt. Många slipmaskiner har idag möjlighet att utföra dammfri slipning, men det är fortfarande viktigt att man har koll på teknikerna, för att inte utsätta maskinen för extra påfrestning.

När golvet är slipat så är det viktigt att ni sköter om det. En del golv klarar av att hantera både fukt och smuts och grus, men det är dumt att utsätta golvet för sådant i onödan. En liten dörrmatta kan vara ett utmärkt sätt att få bort det värsta gruset innan skorna når golvet och har en chans att repa det.

28 Feb 2024