Dags att måla om huset i Täby?

Är det länge sedan som ditt hus fick förnyad fasad? Det är mycket som våra hus får utstå i vårt kalla land. Det kommer ner mycket nederbörd och vind och annat som sliter på hus. Det behöver målas om med regelbundenhet. Det är inte bra om det går mer än 10 år mellan omgångarna med målarfärgen. Du vet väl om att du kan måla tak, måla tegel och puts också? Det tar lite tid om det är så att man vill måla allt det själv. Anlitar du en professionellt hantverksfirma, går det endast på några dagar. De har målarredskap som målarsprutor så att de kan måla tak på otrolig kort tid. Samma sak när det kommer till att måla fasader. Det kan gå på otroligt kort tid.

Måla själv eller anlita hantverksfirma

Har man ett hus, som behöver snickras, målas och tätat, isoleras och byta fönster på kan man antingen göra det själv, och då har man i princip ingen fritid. Eller säg så här; all din fritidssyssla kommer att handla om att måla, snickra, slipa och bygga på huset och trädgården. Om man inte vill eller känner att man är så händig att det blir snyggt med att göra det på egen hand, bör man anlita en hantverksfirma som kommer och gör det åt en. Som tur är finns det statsbidrag till det; Rot-avdraget, med bidrag som utgår till att bekosta hantverkarens arbete. Upp till 50.000 får du dra av och, eller sm mest 30 procent av arbetskostnaden per år och per person.

Anlitar man en hantverksfirma är tidsbesparingen en fördel. En annan är den att det blir snyggt gjort och bör vara enligt branschregler – såvida du väljer rätt målare i Täby för det arbetet. Ingen vill anlita en hantverkare som fuskar eller slarvar. Alla vill ha en noggrann och duktig hantverkare, men hur ska du göra för att hitta en sådan?

Så hittar du en duktig hantverkare

Man kan alltid börja med att googla "målare Täby" för att få tag i målare som arbetar i Täby. Ta kontakt med några av dem för att få referenser och offert. Är det någon som vill komma ut och titta på huset för att få en uppfattning om hur lång tid det kan ta, för att ge en så realistisk offert som möjligt är en bra målare (tror vi). Kontrollera referenser och omdömen. Har firman en nöjd-kund-garanti kan det innebära att de är noggranna och vill göra jobbet tills du blir nöjd. Här kan du till exempel läsa mer om en duktig målare i Täby: http://www.målaretäby.nu.

29 Oct 2018