Dags att byta till bergvärme i Göteborg

En villaägare har mer att ta hand om än bara själva byggnaden. Även uppvärmningen är viktig oavsett om man väljer el eller bergvärme för villan i Göteborg.

Dan hade bott i sin villa i många år. På den tiden då han och frun Erika flyttat in var el det självklara valet för att värma upp huset. Nu började pannan sjunga på sista versen och det var dags att ta tag i frågan, ny elpanna eller ett annat sätt att värma upp huset.

Elen hade blivit dyr så det första var egentligen inte ett alternativ, men vad skulle de välja istället? Idag fanns en hel uppsjö av möjligheter som de nu började utforska. Förfrågningar skickades till flera bolag. Något var för solpaneler som blivit populärt, ett annat förespråkade att man använde briketter. Det sista företaget levererade bergvärme.

Bergvärme vann uppvärmningsracet

De fick svar från företagen och beslutade sig för att be de som arbetade med solpaneler och bergvärme att komma på besök. Det första gick bort med det samma då taket inte lämpade sig för det. När representanten från bergvärmeföretaget i Göteborg kom höll de tummarna för att det skulle vara rätt för dem.

Båda fascinerades av informationen de fick. Det skulle bli en investeringen som kostar. Men det var inget problem då de sparat i många år och inte hade några lån. Det intressanta var att det skulle bli en enorm skillnad på uppvärmningskostnaderna ganska snart. När miljöaspekterna förklarades bestämde de sig för att gå vidare med bergvärme.

20 Aug 2022