Bygga uterum eller altan

Har du planer för din trädgård och vill förbättra möjligheterna att sitta utomhus? Många bygger fina och attraktiva uterum i sina trädgårdar. Ett uterum kan byggas på alla möjliga sätt för att sudda ut gränsen för ute – och inne. Antingen är det kylan, eller hettan som vi behöver skyddas från, ibland är det ju samma sak. Man vill helt enkelt kunna sitta utomhus utan att frya ihjäl, och heller inte bli levande stekt under varma somrar. Ett uterum gör att man kan njuta av naturen och trädgåden mer, än när man sitter inomhus.

När man vill anlita snickare

När man anlitar snickare som ska göra uterum, vill man sällan behöva ringa flera olika natverkare, som bara kan snickerier, eller som bara kan glasa in uterum, till exempel. Då är det mycket bekvämt om man kan ringa en enda hantverksfirma som både klarar snickerierna och inglasningar. Eller som både kan mura för en kamin och snickra väggar. Är det i Stockholm som man söker en hantverkare kan man alltid leta på nätet. Googla då "snickare Stockholm", så bör du få flera förslag på sådana snickare och som arbetar i Stockholm.

Ring och fråga om offert och referenser. Då är det viktigt i ett tidigt skede att ringa och fråga om offert och referenser, för att få ett första intryck av företaget. Baserat på omdömen och referenser får man en bild av hur de olika företagen arbetar och hur noggranna de är med sina arbeten.

Viktigt med lyhörda hantverkare

När det kommer till att bygga uterum, finns det sällan regler för hur man gör, vad som är viktigt. Det är ju inte lika ofta man bygger uterum som när man bygger nytt hus, eller renoverar lägenheter. Då gäller det att välja ett byggföretag som är bra på att lyssna och som kan göra sig rätt bild av hur du som kund vill ha uterummet. Då kan det vara viktigt att anlita ett byggföretag som ger nöjd-kund-garanti och som inte ger sig förrän du som kund är nöjd med bygget. När det kommer till byggen och hantering av tunga byggmaterial, är det viktigt med att personalen har rätt säkerhetstänk och klarar av säkerhets- och riskbedömningar. Är det ett seriöst företag tar de eget ansvar för sina anställda och har egen ansvarsförsäkring, vidareutbildar sin personal så att de har rätta certifieringar för att kunna uföra sina jobb. Då kan du som kund känna dig trygg med att anlita dem. Läs mer om en firma med duktiga snickare i Stockholm på: http://www.snickarestockholm.biz.

10 Sep 2018