Braskaminer för kylslagna kvällar i Stockholm

När man en gång testat kan man konstatera att brasvärme är bättre än allt annat. Varmare och mysigare. Investera i braskaminer i Stockholm och ångra dig aldrig.

Det finns många aspekter på detta med att elda med ved. En är att det alltid finns bränsle och att kostnaden för bränslet ofta är odyrt. Har man en skogstomt eller bara en villatomt är det enkelt att ta vara på den ved som blir när träd behöver tas bort eller tuktas. Annars finns det oftast ved att köpa.

Det är också bra att komma ihåg att när man eldar i braskaminer i Stockholm är man inte beroende av någon elförsörjning. Ett lager med tändmaterial, ved och en fungerande kamin är allt man behöver för att värma bostaden. Den ambitiösa kan också ordna enklare matlagning på kaminen. Att vara självhushållande är tillfredsställande.

Att få braskaminer installerade

Det är individuellt hur det fungerar att få braskamin installerad. Vissa bostäder har det mesta klart sedan tidigare medan andra måste få installationer gjorda från grunden. En firma behöver också kontrollera rökkanaler och skorsten så att dessa är i fungerande skick. Kommunen vill dessutom se till att brandfara inte föreligger. Som ägare vill du förstås också ha effektiv men riskfri uppvärmning.

Att elda i kamin är en konst men en som inte är alltför avancerad. Veden måste vara ordentligt torr för att man ska undvika rök och få bra värme. Klabbarna bör i allmänhet vara cirka 3 dm långa. Någon typ av tändmaterial är bra att ha. Respekt för elden är bra att lära alla familjemedlemmar. Sen njuter man.

Läs mer kring braskaminer på denna sida: https://www.purefire.se/ 

19 Apr 2023