Betongpumpning med rätt utrustning

Att gjuta betong är inget för en amatör och kräver specifik utrustning. För att gjuta betong professionellt ska du kontakta en firma som kan betongpumpning.

Den som ska gjuta en platta till ett hus och har beställt betong kan lätt bli nervös i väntan på att lastbilen med betong ska anlända. Det krävs att betongen pumpas ut jämnt och att den kan bearbetas direkt så att den inte börjar härda för tidigt.

Att gjuta betong är en uppgift för proffs, men det krävs också utrustning så att betongen hamnar på rätt ställe. För att gjuta högre upp och för att få snabb lossning kan det krävas en så kallad mastpump med stor räckvidd. Om det är trångt om utrymmet går det att använda en citypump. Alternativen till pumpar är flera och det kan till och med bli aktuellt att använda en helikopter för att nå fram med betong till avlägsna och besvärliga platser.

Avancerad betongpumpning

Du har köpt en tomt i ett bergigt skogsområde. Där ska du bygga familjens lyxhus. Du har löst alla frågor kring elförsörjning och avlopp. Du har gjort alla förberedelser för att gjuta en platta på mark. Din golvvärme läggs med rör i betongen och även det har du förberett noga. Men det går inte att komma fram med en betongbil till din exklusiva byggplats.

Naturligtvis har du beställt din betongleverans från ett företag som kan allt om betongpumpning. Lösningen för dig och ditt hus är att leverera den färdigblandade betongen med hjälp av en helikopter.

9 May 2023