Badrumsrenovering Uppsala - tänk på detta

Badrummet har idag en mer central plats i hemmet än tidigare. Ett fräscht badrum definierar på många sätt en bostad och det är i många det som gästerna grundar intrycket på. Samtidigt har också badrummet idag en viktig funktion i att ge oss en yta för avslappning och själslig rekreation. Vi stressar mer än tidigare och behöver platser där mobilen kan läggas undan och där vi kan varva ner. Badrummet är den platsen.

Viktigt är därför att badrummet också följer den stil man gillar och den smak man har. Något som gjort att en badrumsrenovering är ett av de vanligaste projekten i det svenska hemmet. Tillsammans med köket så är en badrumsrenovering det som står överst på önskelistan över renoveringar.

Misstag kan straffa sig rejält

Dessa två rum har också en annan gemensam nämnare: det är där renoveringar kan gå riktigt illa. Både kök och badrum är rum där vatten och fukt finns och används dagligen. I köket har du en massa maskiner - diskmaskin, exempelvis - och i badrummet så duschar och badar du. Misslyckas man med en badrumsrenovering i Uppsala så är det inte som att misslyckas med en renovering i hallen. Det handlar om dyra kostnader och lång tid.

Därför bör man alltid spela säkert och anlita ett företag som kan hjälpa med en badrumsrenovering i Uppsala. Det kostar mer pengar, men det köper dig också säkerhet. Dessutom kan du använda rot-avdraget och dra av 30% av den totala kostnaden också. Så dyrt blir det inte.

Välj totalentreprenad för din badrumsrenovering i Uppsala

Ett annat tips gäller totalentreprenad. En badrumsrenovering i Uppsala kommer att innebära rivning, dragning av el och vatten, kakling, montering av möbler och olika installationer. Detta innebär att projektet kräver en massa olika hantverkare och rena specialistkunskaper. Istället för att anlita flera olika företag så är rådet att du väljer en och samma firma - men som har alla dessa personer i sitt stall. Det ger ett effektivare jobb som både blir säkrare och snyggare.

Tänk även på att vara noggrann med exempelvis referenser innan du väljer företag och då du väl har gjort ditt val så ska du se till att A) allt dokumenteras B) du ges garantier C) att en slutbesiktning sker av en extern besiktningsman och D) betala efteråt. Det senare är viktigt: du betalar när din badrumsrenovering i Uppsala är färdig, inte innan eller under tiden.

12 Oct 2022