Anlita proffs för trädfällning i Sollentuna

Funderar du på att fälla träd i din trädgård? Har du ett träd som har vuxit sig alldeles för stort? Kanske trädet skymmer utsikten, bildar alldeles för stor skugga och gör trädgården mörk. Att fälla träd på egen hand är inte att rekommendera. Den som någon gång har försökt sig på något liknande vet att ett fallande träd genererar en enorm kraft som kan skada människor, djur och egendomar. Ska man fälla träd, bör man alltid hugga det i rätt vinkel, och innan man har gjort det bör man alltid beräkna fallet, plus trädets längd, så att man helt säkert vet att ingenting kommer till skada. 

Du kan endast kapa ett stort träd som tar mycket utrymme

Dessutom behöver man inte alla gånger fälla hela trädet. Man kan gott och väl kapa trädet på höjden, men det gäller att man vet hur, för att inte trädet ska dö. Kapar man ett stort träd, så att längden halveras, kan trädet få nya friska grenar, friska blad och blir ett vackert, men mindre träd.

Det är en helt annan sak ifall trädet har blivit sjukt, eller mår dåligt av någon annan orsak. Ett sådant träd måste tas ner så att det inte råkar ramla ner och skadar djur och människor. Och när du ändå har en arborist hemma hos dig – varför inte utnyttja en sådan persons kunskap om trädgård och fråga om hur trädgården ska kunna bli en ovärderlig oas?

Plantera en blommande trädgård åt dig

En bra princip som de flesta brukar så och plantera är att se till att du får blommor hela året runt; odla både krokus, pärlhyacinter, påsk- och pingsliljor, rosor, pioner, ranunkler, kärleksört, järnek, aster, när det kommer till blommor, hägg, syren, äppel-, körsbärs- och päronträd, liksom tsumak, gran och rönn när det kommer till träd.

Desutom kan du bygga ett eget uterum i trädgården så att du verkligen kan utnyttja den i så stor grad det bara går. Plantera då bärbuskar runt uterummet, så slipper du gå så långt när du väl vill plocka bären. Varför inte plantera en kryddrabatt utanför köket? Då har du färska örter när som helst under sommaren och hösten.

Ska du anlita proffsen till din trädgård anlita då ett företag som är medlemmar av Trädgårdsanläggningar i Sverige, en branschorganisation för kvalificerade trädgårdsanläggare. Då vet du att får en professionell arborist som kommer och hjälper dig med trädfällningen i Sollentuna. Här kan du läsa mer: http://www.trädfällningsollentuna.se.

11 Dec 2018