Anlita en totalentreprenad för badrumsrenoveringen

Är det dags att renovera badrum? Då kanske du redan har sett ut vilka byggmaterial som du vill använda? Trenden inom renovering just nu är hållbara och miljömedvetna byggmaterial, alltås byggamterial som håller för mycket lång tid framöver; såsom stenmaterial, inredningsdetaljer i metall och porslin. Vill man inte använda sig av stenmaterial, går det ju lika bra med kakel. Varför inte inreda badrummet med träpanel? Ser man till att olja in träpanelen regelbundet kan det vekrligen hålla sig fint för mlång tid framöver. Material som glas och rostfri stål är också hållbara material liksom klinker.

Därför är totalentreprenad ett alternativ

Anlitar man ett företag som erbjuder totalentreprenad, innebär det att de självständigt planerar renoveringsarbetet och ser själva till att de olika hantverkarna infinner sig när det är dags för deras arbete. Gör man en totalrenovering och river ut väggar och golv, är det viktit att de olika hantverkarna dyker upp i rätt tid. En elektriker kan inte göra jobbet efter att kakelsättare har kaklat väggarna. En snickare inte komma med inredningen innan golvet och väggarna är klara och så vidare. Om du inte anlitar en totalentreprenad, innebär det att det är du själv som anvarar för att hantverkarna anlitas och kommer efter ett arbetsschema som du sätter ihop åt dig. Då är det du som måste hålla kontakten med hantverkarna och få dem att komma när det är dags för deras arbete. Om du har erfarenhet av badrumsrenoveirngar från innan, är det kanske inte särskilt svårt. Men om man inte har varit med om någon badrumsrenovering innan, kan det vara svårt att göra det. Då är det bättre att anlita en totalentreprenad.

Går det att återanvända byggmaterial?

Det går mycket väl att återanvända byggmaterial. Om man till exempel måste riva ut all inredning i ett badrum, kanske på grund av en vattenläcka, måste man riva ut precis allt och låte badrummet torka ut så att allt är torrt innan man fortsätter renoveringen. Har man rivit ut byggmtarialet på ett hänsyndfullt sätt, är det helt okej att återanvända det. Då är det fogmaterialet och vattenlås som är nya och fräscha. Särskilt porslinet som är intakt kan man återanvända. Däremot kan man passa på att lägga nya avlopps- och vattenrör när man ändå har rivit ut allt i badrum.

Anlita en erfaren hantverksfirma

Anlita en erfarenh hantverksfirma i Stockholm, och närmare bestämt i Sollentuna. Bor du i Sollentuna är det en god idé att anlita en lokal firma som har nära till din bostad. Du vet väl att för arbetskostnaden är den avdragsgill, men inte resorna till och från din bostad, liksom byggmaterialet. Läs mer om en hantverksfirma som utför badrumsrenoveringar i Sollentuna.

24 Dec 2018