Alla önskar sig ny inredning då och då

Känner inte du också att du önskar dig rena och fina ytor, med trä och en ny köksinredning? Har man barn, eller husdjur hemma, slits ytorna snabbt ner. Särskilt trägolv blir snabbt nerslitna. Om du vill skydda trägolvet från vassa klor och smutsiga skor, kan du beställa hem en heltäckande matta. Var noga med att det är precis samma mått som golvet hemma. Du behöver inte anvädna något lim på den heltäckande mattan. Om du har exakt mått på mattan, räcker det med att skruva av golvlisterna och sedan skruva dit dem efter att du har lagt mattan. På så sätt skonar du trägolvet och när det sedan är dags att ta fram trägolvet, då har du ett fint trägolv hemma.

Ta ett rum i taget

Om man önskar sig en helrenovering hemma, kan man ta ett rum i taget. Börja med kök och badrum. Det är de rummen som vi använder mest hemma och som snabbt blir nerslitet. Får man ny inredning och fina ytor och golv där, gör det mycket för känslan av att ens hem förnyas och skapar en större trivsel hemma. Sedan kan man ta vardagsrum, och sovrum och andra rum i en långsammare takt. Då kan man renovera dem när man sedan har ork och tid och pengar till det.

Hur hittar man rätt hantverkare i Stockholm?

Det finns mer än 4.500 olika hantverkare i Stockholm, hur ska man veta vilka av alla dem som är bra och värda att anlita för sin husrenovering i Stockholm? Det kan underlätta om man går efter en kriterielista, har de många anmälningar? Är många missnöjda med dem? Har de fuskat i sitt arbete tidigare? Det är sådana frågor som man kanske vill ta reda på innan man bestämmer sig för att anlita dem. SÅ här kan du göra:

1. Kontrollera med Allmänna reklamationsnämnden

Till Allmänna reklamationsnämnden vänder man sig som kund om det är så att man är missnöjd med en tjänst eller vara. De har makt att ga böter eller bestämma om en betalning ska gå tillbaka eller ej. Därför är det många som är missnöjda som vänder sig dit. Har företaget som du funderar på att anlita, många anmälningar där, då kanske man ska dra öronen åt sig och välja ett annat företag.

2. Kontrollera med Skatteverket

Man kan kontrollera med Skatteverket så att företaget har F-skattsedel, som är nödvändigt för att kunna dra av på Rot-avdraget när man ska betala hantverkarna. Då kan man också se att de inte är oseriösa bluffare, utan ett seriöst företag som har sin ekonomi i ordning.

3. Läs om företaget på omdömessidor

Du kan även läsa omdömessidor på internet som reco.se eller yelp.se. Är det många som har klagat poå ett och samma företag kan man även här misstänka att de inte är så bra i sina kundkontakter och är det många som är missnöjda, verkar de inte bry sig om sina kunder. Det är inget bra tecken.

4. Googla företaget

Du kan googla företagsnamnet. Det brukar komma en hel del hänvisningar om företaget som andra som har sökt på samma företag har sökt på. Även det är en hänvisning till vad du kan förvänta dig av företaget.

27 Feb 2019