Är det verkligen smart att lägga fiskbensparkett?

Vad behöver man ha koll på om man vill lägga fiskbensparkett? Är det verkligen jättesvårt? Kräver det välutbildade specialister? Och vad kostar fiskbensparkett?

När man funderar på att lägga nytt golv finns det många sorter att välja bland. Klinkers är tåligt och relativt billigt. Laminat är lätt att lägga och inte speciellt dyrt. Ett plankgolv ger en lantlig och varm känsla. Vill man ha ett riktigt snyggt och klassiskt golv ska man lägga fiskbensparkett. Trots prislappen är detta ofta en klok investering.

Att lägga in fiskbensparkett är dock ganska pilligt. Det krävs oftast specialister för att få till ett perfekt resultat. Parketten läggs stav för stav och för att få raderna helt raka krävs det ett tränat öga. Att ta in hjälp är därmed ett klokt beslut när man ska lägga fiskbensparkett.

Många val att göra om man ska lägga fiskbensparkett

Fiskbensparkett är en favorit för många. Golvet får en klassisk look som tilltalar gammal som ung. Numera är det vanligt att behandla den nylagda parketten med en ytbehandling som ger träet en viss ton. Många ur den yngre generationen väljer en ytbehandling som ger ett väldigt ljust, nästan vitt, resultat.

Fiskbensparkett är ett hållbart val. Den dagen golvet får en skada, blivit allmänt slitet eller man vill byta färgton på golvet tål golvet att slipas. Därefter kan man välja en ny ytbehandling och få ett helt nytt utseende på sitt golv. Att slipa och behandla ett golv är betydligt billigare och snällare mot miljön än att lägga ett helt nytt golv. Hitta mer info om fiskbensparkett på denna sida: läggafiskbensparkett.se

4 Feb 2023